Dramaturgi och säljande texter
– intervju med Veronica Grönte

Hur får vi våra läsare att vilja läsa vidare?

Det är en fråga som jag ägnat mycket tankar åt. Vi entreprenörer måsta snabbt kunna fånga kundernas intresse. De ska känna att vi kan hjälpa till att lösa deras problem,  uppfylla deras drömmar eller önskningar.

Jag är nyfiken på…

Det här är min första intervju i en serie som jag kallar ”Jag är nyfiken på….”. Min avsikt är att intervjua personer som är intressanta för mitt område, marknadsföring och kommunikation.  Jag hoppas det ska ge inspiration och bredda både ditt och mitt sätt att tänka.

Först ut i serien är Veronica Grönte, författarcoach och skrivarkursledare.

Jag ville veta hur en författarcoach tänker när det gäller att skriva texter som fångar läsarens intresse. Vad lär hon ut under sina kurser? Hur kan man fånga läsarens intresse i en hel bok?

Vilken är metoden bakom? Kan vi som marknadsförare också använda samma metod?

Det är det vi talar om Veronica och jag.

Veronica lär ut en metod under sina skrivarkurser som bygger dramaturgi, där hon använder sin egen förpackning av den dramaturgiska kurvan, hinderbanan/den befolkade utvecklingskurvan.

Huvudkaraktären har ett mål och på väg till målet stöter karaktären på olika hinder. För att komma förbi hindren får karaktären hjälp och kan till slut nå sitt mål. Hjälpen kan vara i form av inre hjälp och yttre stöttning av en hjälpare.

Hinderbana - Veronika Grönte & Studentlitteratur 2002

 

Min slutsats är att vi som marknadsförare absolut kan använda dramaturgins lagar för att bli duktiga på att fånga våra läsares intresse.

Efter att jag intervjuat Veronica så gick jag själv en av hennes kurser, något jag varmt rekommenderar till alla som behöver lära sig skriva fångande texter.

Du kan läsa mer om Veronica och hennes skrivarkurser här: https://forfattarskola.se/

Hur är det med dig? Tycker du att det är svårt att skriva säljande texter?

Eva

Tack för att du läste inlägget! ♥ Hoppas du uppskattade det.
Du vet väl att det roligaste jag vet är att hjälpa entreprenörer nå sina mål! ♥

Eva