Ladda upp film till YouTube och bädda in filmen på hemsidan

Jag fick några frågor om YouTube i Facebook-gruppen Lysande Entreprenörer.

  1. 1. Hur laddar man upp en film från mobilen till YouTube?
  2. 2. Hur laddar jag upp en film till YouTube från datorn?
  3. 3. Hur lägger jag in min YouTube film på min hemsida?

 

Svaren hittar du i denna Facebook-livevideo eller i texten.


Jag förutsätter att du har ett YouTube-kanal/konto där du vill lägga dina filmer. Det första du får göra på mobilen är att se till att YouTube är kopplat till ditt YouTube-kanal.

På min mobil var den inte kopplat till rätt konto (1). Så det första jag gjorde var att klicka på konto-ikonen och byta (2) till det konto som jag använder för min YT-kanal (3).  Sedan är det bara att gå till den film jag vill dela och klicka på dela (4) – jag kan behöva swipa till höger om jag inte ser YT direkt. Sådär, då var det klart.

Så här laddar du upp en film till YouTube från datorn

Gå in på YouTube och se att du är inloggad med rätt profil. Klicka på det lilla +-symbolen precis till vänster om din profilbild. Därefter så antigen drar du in filmen direkt till YouTube (som bilden) eller så klickar du på ”Välj filer” knappen.

1. KLicka på + för att ladda upp film.
Ladda upp film till YouTube
2. Dra filmen från din dator direkt till uppladdning – eller klicka på ”Välj filer” och leta upp den film du vill ladda upp.

Så här lägger du in en YouTube film på min hemsida

I den här informationen så utgår jag ifrån att du använder WordPress, men troligen kan du göra på liknande sätt om du använder andra hemsideverktyg.

Hur som helst, gå till den film i YT som du vill lägga in på din hemsida. Klicka på delaknappen.

Där ser du direkt en länk som du kan kopiera och sedan klistra in där du vill ha den på din hemsida. Du klistar in den i ”text”-läget. Ibland räcker detta och i så fall så ser du filmen på sidan när du sparar.

Dela YouTube-film

Men ibland måste man ”bädda in” filmen för att den ska synas på rätt sätt. Då klickar du istället på ”Bädda in”-symbolen som du ser i bilden. Då får du upp en kod. Den koden klistrar du sedan in i text-läget på hemsidan.

embed YouTube video

Att bädda in filmen på detta sätt på hemsidan betyder egentligen att man ser YouTube-filmen från din hemsida. Det vill säga varje gång någon ser filmen från din hemsida så räknas det som en tittare på YouTube.

Jag hoppas att detta gav dig svar på dina frågor. Allt är ju väldigt enkelt när man kan det, men innan …

Har du andra frågor är du välkommen att ställa dem i en kommentar här eller gå med i min Facebook-grupp Lysande Entreprenörer och ställa den där.

Eva

Tack för att du läste inlägget! ♥ Hoppas du uppskattade det.
Du vet väl att det roligaste jag vet är att hjälpa entreprenörer nå sina mål! ♥

Eva

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *